Ηλεκτρονικό Επιχειρείν

Για περίπου 20 χρόνια, το διαδίκτυο, internet, έχει εισχωρήσει στην ελληνική πραγματικότητα. Τόσο από τη μεριά της χρήσης των ιδιωτών, αλλά και από πλευράς επαγγελματικής αξιοποίησης. Όπως και κάθε νέα τεχνολογία λοιπόν, αντιμετωπίζει τα προβλήματα προσαρμογής, κυρίως εξοικείωσης του κοινού και ενημέρωσης.

Η κοινή εντύπωση είναι ότι το διαδίκτυο χρησιμοποιείται για την αποστολή  και λήψη e-mails, για τη δημοσίευση δικτυακών τόπων web sites, ίσως και για τη διενέργεια ηλεκτρονικών συναλλαγών e-shops, και για λόγους κοινωνικής δικτύωσης social media (facebook, twitter κλπ.).

Η πραγματικότητα όμως ότι όλοι σχεδόν οι υπολογιστές είναι συνδεδεμένοι σε ένα ενιαίο δίκτυο, ξεπερνά αυτές τις λειτουργίες, που έχουν ζωή εικοσαετίας. Η εντύπωση που έχει επικρατήσει είναι ανάλογη του να έχουμε το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, και να νομίζουμε ότι περιορίζεται στο να έχουμε τηλεφωνητή (web site) και να στέλνουμε SMS (e-mails). Οι δυνατότητες είναι απεριόριστες. Ουσιαστικά ό,τι γίνεται μέχρι σήμερα στον ηλεκτρονικό μας υπολογιστή, ή στο τοπικό δίκτυο της επιχείρησης, μπορεί να μεταφερθεί στο web. O web browser είναι πλέον λειτουργικό σύστημα, οπότε ο υπολογιστής, το tablet ή το κινητό τηλέφωνο, είναι πλέον θέση εργασίας.

Σε αυτό το τεχνολογικό περιβάλλον πλέον αναπτύσσουμε εφαρμογές, που μπορούν να διευκολύνουν και να εξοικονομήσουν κόστη στην επιχειρηματική δραστηριότητα.